Könyvtár

Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Könyvtára

A Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Könyvtára már az intézmény alapítása óta működik. Jelenleg az épület 2. emeletén található.

A könyvtár állománya 25.000 kötetet számlál, ebből 8.000 kötet nemzetiségi, szlovák nyelvű könyv. A könyvtár gyűjtőkörébe tartozik az intézmény oktató-nevelő feladatát biztosító állomány és a magyarországi szlovák nemzetiség kultúrájával foglalkozó szép- és szakirodalom.

Legfőbb feladatunknak tartjuk a tanárok és tanulók igényeinek való megfelelést, de szívesen látjuk azokat a könyvtárlátogatókat, akik érdeklődnek a szlovák kultúra iránt. A könyvtári gyűjtemény szabadpolcos rendszerben működik, bármely könyvtárhasználó  könnyen megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő könyvet. Gyűjteményünk túlnyomórészt kétnyelvű szépirodalom, de ismeretterjesztő, szakirodalmi állománnyal ill. kézikönyvtárral is rendelkezünk. Anyagi lehetőségeinkhez mérten igyekszünk beszerezni a klasszikus és kortárs szlovák nyelvű műveket és a hazai szlováksággal foglalkozó kiadványokat.

Az iskolai könyvtár szolgáltatásai ingyenesek.

Nyitvatartás
hétfő kedd szerda csütörtök péntek
9-16 9-14